#

Ексфолиране - прераждане на кожата за нов живот

Още в древността египтяните и гърците са открили ползите за красотата от ексфолирането на кожата. Ако все още не сте се възползвали от тази разкрасяваща процедура, ще бъдете изненадани от сияещия ефект, който има върху кожата.
Отстраняването на мъртвите клетки от повърхността на кожата на лицето и тялото е задължителна част от грижата за нея. Обикновено кожата ни се подновява на всеки 30 дни. През този период по повърхността на кожата се натрупват мъртви кожни клетки, запушват се пори, появяват се неравности и пигментни петънца. Премахвайки най-горния слой от мъртви клетки, кожата се освобождава от замърсяванията, порите се отварят и позволяват на епидермиса да диша. Тази процес наричаме ексфолиране на кожата и тя е в основата на възможността на кожата да произвежда колаген.
Идеалният вариант е да ексфолирате кожата два пъти седмично, за да не я изсушавате прекалено много, както винаги това правило не важи за всички. Хората с по-мазна кожа могат да се възползват от ползите и по-често (3-4 пъти в седмицата), а при суха и чувствителна - по-рядко (1 път в седмицата)
Безспорните ползи от ексфолирането на лицето и тялото са многобройни. След него:

  • фините бръчици са заличени
  • пъпките и разбдразненията са намалели
  • кожата е изгладена
  • гримът „ ляга“ по-естествено върху изгладената кожа
  • тенът е изравнен
  • порите са свити
  • по-здрава и по-тонизирана кожа                         

                                                                                      
Важно е да се знае, че ексфолиантите за лице са с по-фини частици, а тези за тяло с по-едри. Ексфолирането на лицето се прави с леки масажни движения без да е необходим натиск, защото кожата е по-нежна от тази на тялото. При отстраняване на мъртвите клетки от кожата на тялото може да се приложи натиск и по-интензивни движения, това гарантира по-дълбоко почистване и изглаждане на кожата.
И не забравяйте след ексфолиране на лицето и тялото задължително нанесете хидратиращ крем (по възможност от същата серия), по този начин ще извлечете максимална полза от тази така важна процедура.


Натурелина :)


Тел. за поръчки 0882 266 563
Въпроси и запитвания sales@naturelina-bg.com
GPS координати 42.610465, 23.097375