#

Розата - преродена в козметиката

Българската роза и розовото масло са едни от символите на България. Не случайно етеричното масло от роза е популярно по целия свят. В състава си то наброява над 300 различни вещества, което го правят безценно не само за здравето, но и в козметичната индустрия. Неповторимият си аромат розата дължи на наличието на гераниола, цитронелола и фенилетиловият алкохол. В процесът на дестилация фенилетиловият алкохол се разтваря в дестилационна вода, от което се получава розовата вода. За производството на килограм розово масло са необходими 2-3 тона цвят, това определя и високата му цена на сетовните пазари. Най-качественото масло се дестилира от казанлъшката маслодайна роза (Rosa damascena), която се отглежда в Розовата долина у нас. Легендите разказват, че още войниците на Александър Македонски при походите си са я донесли от Персия на Балканския полуостров.

Розовото масло в козметиката е излючително използвана съставка, и това не е случайно. Върху кожата козметичните продукти с розово масло действат изключително ефективно като я овлажняват и хидратират. А това води до по-младият и и сияен вид. Розово масло се среща във все повече щадящи кожата продукти - в ръчно изработените глицеринови сапуни, в солите за вана, в масажното олио, в тоалетните млека, в маските за лице, в кремовете за лице и тяло.

В последно време все по-често се коментира и маслото от бяла маслодайна роза. То действа тонизиращо и укрепващо на организма. Тези му свойства го правят и все по- предпочитано в бялата козметика. Козметиката с ефирни масла от роза прекрасно се справя с почистването и тонизирането на кожата, както и с отоците и раздразненията по нея. А маските имат укрепващи  свойства, насищайки я с витамини.Затова всяка дама трябва да притежава поне един продукт с ценната съставка.

Розата е част от националната ни идентичнот . Ароматът и ни носи полъх на дом и на България. Продуктите с розови масла ни носят здадрве, младост и красота. Насладете им се...

Натурелина :)

Тел. за поръчки 0882 266 563
Въпроси и запитвания sales@naturelina-bg.com
GPS координати 42.610465, 23.097375