#

Събудете кожата си с.... чаша ароматно кафе


Какво по-приятно има от първата глъдка кафе сутрин. А от следобедното блаженство на разливащият се аромат на „черното злато“. Или в повода да се срещнем с приятел „на по кафе“.

А дали и кожата ни не е ценител на ароматната напитка?

Кафените зърна съдържат не само кофеин, а и антиоксиданти, магнезий, фибри, калций, витамин В и още безброй полезни съставки. И ако две кафета на ден са ни напълно достатъчни, за да се чувстваме добре, то кожата ни може да „пие“ и още, и още...и още.

Кафето подмладява. Кафето овлажнява кожата и изглажда бръчките. Кафето предпазва от вредните слънчеви лъчи. Кафето се справя с упоритата „портокалова кожа“. Кафето засилва циркулацията на кръвта в кожата. Кафето, кафето, кафето...Затова е и част от много лосиони, гелове, кремове, ексфолианти и маски.

Успешно се справя с тъмните кръгове и торбичките под очите. Две са основните причини за това: първо то извлича излишната вода и второ засилва кръвообръщението, което спомага за по-здрав и свеж вид на лицето.

Една от основните ползи на кафето е неговият ексфолиращ ефект върху кожата, тъй като стимулира подновяване на клетките. Притежава и противовъзпалителни свойства, които успокояват зачервената и раздразнена кожа.

Като пилинг за лице или за изглаждане на кожата на тялото, и в двата случая постигаме свежа, добре хидратирана и гладка кожа. И тук основна роля играе кофеинът, той подобрява кръвообръщението и стяга кожата.

Стимулира разграждането на мастните клетки, което го е наложило като задължителна съставка в антицелулитните козметични продукти. 

Притежава свойства, които елиминират неприятния ефект „портокаловата кожа“. Кофеинът улеснява разрушаването на мастните клетки, които се натрупват под повърхността. Подобрява кръвообръщението и повишава нивата на ензими, изгарящи мазнините.

Кофеинът е една от най-ефикасните съставки  в продуктите за отслабване. За съжаление той сам по себе си не прави чудеса. За да постигнете желаният ефект е необходимо да съчетаете терапията и с подходящ хранителен режим, както и с любим за вас спорт.

Истината е, че с кафето може да прекалите само ако го приемате като гореща напитка и никога ако го включите в ежедневната си грижа за вашето тяло.


Натурелина :)

Тел. за поръчки 0882 266 563
Въпроси и запитвания sales@naturelina-bg.com
GPS координати 42.610465, 23.097375