#

Лайката - тайната на майчината билка

Майчината билка (Matricaria chamomilla), така са наричали в древността  лайката- най-използваната билка в грижата за нашето здраве. Заради изключителните й антибактериални, противовъзпалителни и успокояващи свойства, тя намира приложение във всякакви козметични формули, превръщайки ги в нежна милувка за чувствителната  кожа.  Успешно се бори със  зачервявания, намалява отоци, справя се с кожни проблеми като дерматит и ухапвания от насекоми. Красивото цвете се грижи за вените и така заличава грозните капиляри, които се появяват по лицето с възрастта.
Етеричното масло от цветчетата на лайката има благотворен ефект върху лицето, тялото и косата. То е неизменна част от много кремове и лосиони, маски и пилинги за лице, шампоани и балсами за коса.
Забравете за досадната борба с тъмните кръгове и подпухването на очите, решението е в продуктите, съдържащи ‘‘майчината билка‘‘- те изравняват тена и успокояват кожата. Хидратирана, тя е по-гладка, по-стегната и по-бляскава, а малките мимически бръчици са само лош спомен. Антисептичните свойства на билката я правят отличен съюзник в намирането на решение за проблема с акнето и белезите от него, както и при облекчаване на възпаления по кожата и слънчеви изгаряния. Шампоаните и балсамите с лайка  придават слънчев отблясък на косата, естествено изсветляват цвета й, предпазвайки скалпа от изсушаване и появата на пърхот.
Дали в чашата с чай, или върху нежната кожа на тялото и лицето; а може би като златен отенък в косите- лайката винаги ще намери начин да се погрижи за Вас, точно като...майчина милувка.


Натурелина :)

Тел. за поръчки 0882 266 563
Въпроси и запитвания sales@naturelina-bg.com
GPS координати 42.610465, 23.097375