#

Невенът - слънчевото цвете

Малкото слънчево цвете Невен (Calendula) дължи ярките си цветове на 19 различни каротиноида, всеки от които е мощен антиоксидант.Силният му аромат е показател за съдържание на ценни лечебни свойства, както и на букет от полезни вещества, осигуряващи нежна грижа при различни проблеми. Невенът е широко разпространена билка, която е полезна както като лекарство, така и като козметична съставка. Ползите, които носи за здравето като лек са безспорни, затова нека насочим вниманието си върху приложението му в козметичната индустрия.
Маслото, извличано от жълто–оранжевите листенца на невена, има противовъзпалителни, антимикотични, антибактериални и успокояващи свойства, поради което намира ефективно външно приложение като съставка за разхубавяване, подмладяване и хидратиране на сухата и чувствителна кожа.
Невенът е богат и на етерични масла, салицилова киселина и стероли, на които именно се дължат антисептичните му свойства, особено ефективни при сериозни кожни проблеми като екзема, псориазис и акне. Той подпомага и заличаването на белезите и разширените вени.
Не може да не отдадем заслужено място на невена в борбата му с подобряване еластичността и тонуса на кожата. Показва отлични резултати при опитите за намаляване на фините линии и забавянето на образуване на нови бръчки. Успокоява, овлажнява и подхранва кожата, изравнява тена и и придава младежки вид.
Като съставка в лосион за тяло той  защитава кожата от преждевременно стареене и изтъняване, ускорява регенерацията на клетките с което помага и за заличаване на стрии по кожата.
Ако косата ви е суха и чуплива, доверете се на продукти със слънчевото цвете - те ще я направят бляскава и хидратирана.
Невенът винаги е правилно решение.  Ще ви осигури ефективна защита от студа и деликатно охлаждане през жарките летни дни. Ще хидратира, защити и подмлади лицето, тялото и косата ви.


Натурелина :)

Тел. за поръчки 0882 266 563
Въпроси и запитвания sales@naturelina-bg.com
GPS координати 42.610465, 23.097375